Προφίλ

O Αλέξανδρος Καλίνογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Η καλλιτεχνική του ωρίμανση είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και μελέτης άνω των είκοσι πέντε ετών πάνω στην τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, της αισθητικής και της επικοινωνίας της εικόνας.

Έχει παρουσιάσει το προσωπικό του έργο στο περίπτερο «Emotional Photography» στην ετήσια έκθεση γάμου Expo Event & Wedding – 2009 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι και στην ετήσια έκθεση γάμου New Life – 2016 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Έχει παρακολουθήσει φωτογραφικά masterclasses σε ειδικές φωτογραφικές εκθέσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εξειδικευμένα masterclasses και workshops φωτογραφίας γάμου με εισηγητές τους κορυφαίους παγκοσμίως φωτογράφους γάμου Yervant, David Bastianoni, Johnson Wee.

Πλέον της φωτογραφίας γάμου είναι εξειδικευμένος στη φωτογραφία πορτραίτου, τη προϊοντική / διαφημιστική φωτογράφιση, και τη μακροφωτογράφιση. Έχει εκτελέσει μεταξύ άλλων φωτογραφικές αναθέσεις σύνθετων απαιτήσεων για πολυεθνικές εταιρίες (Ελβετία, Βέλγιο) από τις οποίες απέσπασε ενθουσιώδεις γραπτές κριτικές για την υψηλή ποιότητα του έργου του, την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας και ιστορίας και κριτικής της φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, ιστορίας και κριτικής του κινηματογράφου με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, μαθήματα εισαγωγής στην κινηματογραφική παραγωγή (σεναρίου, σκηνοθεσίας, μοντάζ, φωτισμού, ηχοληψίας, φωτογραφίας) με τον Ανδρέα Κατσικούδη και έχει συμμετάσχει ως πρωταγωνιστής ηθοποιός και βοηθός παραγωγής σε πειραματική ταινία μικρούς μήκους.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής με τον ζωγράφο και γλύπτη Χαράλαμπο Θεοδώρου έχοντας συμμετάσχει με έργα του σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην δημοτική πινακοθήκη Λέφα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Έχει ειδικευτεί στις τεχνικές του φυσικού κάρβουνου και της κρητιδογραφίας με κύρια θεματολογία το ανθρώπινο πορτρέτο.

Οι καλλιτεχνικές του σπουδές περιλαμβάνουν επίσης μαθήματα κλασικής μουσικής (αριστούχος πτυχιούχος κλασικής κιθάρας, απόφοιτος μέσης σχολής πιάνου, αριστούχος πιστοποιημένος χορδιστής επισκευαστής πιάνου), ιστορίας της τέχνης, ιστορίας της μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εξειδικευμένων masterclasses κιθάρας (Ν. Μαυρουδή, Ε. Ασημακόπουλου, Λ. Ζώη), διεύθυνσης ορχήστρας (Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου), παλαιάς μουσικής, σύγχρονης μουσικής, jazz, κλπ και έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής τενόρος στη μεικτή χορωδία των αποφοίτων του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Παλλήνης.

Είναι επίσης διπλωματούχος μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, πτυχιούχος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ της Μ. Βρετανίας και πιστοποιημένος σύμβουλος και παιδαγωγός της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Αθήνας.